Mystique | Ezoterický eshop

Přihlášení / Účet

Atelier Spiritualita

Barevné významy svíček

Svíčky byly odjakživa považovány za něco posvátného, neboť samotný element ohně náleží Bohům, vnáší Světlo do Temnoty, je symbolem života a tudíž i starodávným symbolem Stvoření. Patří mezi nejdůležitější pomůcky při obřadech, rituálech i magii a samotné zapálení svíčky či vonné tyčinky představuje mystický a magický obřad.

BÍLÁ - ochrana, osvícení, vzkříšení, magie, očista prostoru

Bílá je symbolem čistoty a síly, zesiluje účinky všech dalších svící, vhodná pro všechny účely, zejména ochranné a očistné. Bílou svíčku používáme při rituálech ochrany a očisty, ale lze ji s úspěchem použít i pro všechna ostatní kouzla, jako pro přivolání – iniciace pohybu nové energie a životní síly, spaluje negativitu z okolí, k odhalení pravdy, čistého svědomí, podporu bytostí světla, na ochranu, proti zranitelnosti a při vyčerpání, proti nedostatku energie…

ČERNÁ - ochrana, zbavení negativní energie, zažehnání zla a smrti, zbavení nemocí a strachu

Nejmocnější ochranná svíce, napomáhá nalézt světlo v temnotě, odebírá a pohlcuje vše negativní a zlé, ochraňuje. Černá svíčka se používá k léčení nemocí, zlozvyků, návyků, zvýšení odolnosti a navrácení toho, co postrádáme. V magii má nezastupitelnou moc, neboť rituály s černou svíčkou slouží k očištění od negativní energie, odpuzení negativního vlivu určité osoby a zpětnému zaslání k jeho původci, vyhnání zla, strachu a temnoty… (ideální v kombinaci s bílou svíčkou)

ŠEDÁ - meditace, neutralizace negativity a neúspěchu, právní spory

Šedá svíčka se magicky používá zejména v rituálech spojených s právními záležitostmi. Je barvou dokonalé neutrality, vyváženosti, diskrétnosti, přizpůsobivosti a naděje, uklidňuje, neutralizuje negativitu a potlačuje neúspěch, porážku, strach a veškerá omezení.

HNĚDÁ - jistota, stabilita, bezpečí, zemská magie, léčení zvířat

Magicky působí hnědá svíce nejlépe při uzemňování, budování pevných základů, upevňování zálib, pro léčení zvířat. Hnědá svíčka pomáhá zejména při rituálech spojených se zvířaty, domova a domácností, rovnováhy a bezpečím. Odstraňuje nedostatek vůle, jistoty, obavy a strachy.

ŽLUTÁ - učení, sebedůvěra, cestování, životní radost, zažehnání smůly, věštění

Je používána v rituálech úspěchu při studiích, komunikace a cestování. Žlutou svíčku zapalujeme, potřebujeme-li zlepšit studijní schopnosti, znalosti, sebedůvěru a výřečnost, je symbolem komunikace s druhými lidmi, zapálením žluté svíčky posílíte komunikaci v rodině či na pracovišti. Symbolizuje slunce, touhu po svobodě, cestování, radost, zářivou energii, je používána při obřadech věštění, jasnozření, proroctví, meditace a harmonie. Aktivuje sny a přináší do života radost a naplnění našich tužeb.

ORANŽOVÁ - přitažlivost, úspěch, energie, radost ze života, odstranění překážek k úspěchu

Je symbolem radosti a tvořivosti, magicky působí oranžová svíce v rituálech zdraví, elánu, síly, odvahy, energie, přitažlivosti, úspěchu a štěstí. Odstraňuje strach a žárlivost. Oranžovou svíci zapalujeme, chceme-li najít ztracené předměty. Je v ní magnetismus a přitažlivost, napomáhá přitáhnout do života lidi, zvířata i věci, které chcete. Používá se na podporu dosažení duchovní dokonalosti.

ČERVENÁ - láska, sexualita, vášeň, síla, odvaha, vitalita, ochrana

Symbol lásky, vášně, sexuální touhy, síly, moci, energie, odvahy a ochrany. Červenou svíčku zapalujeme, potřebujeme-li životní sílu, odvahu a energii, přinést do vztahu vášeň, lásku či sexuální přitažlivost, plodnost, je barvou krve – symbolem života a smrti. S její pomocí lze odstranit vztek, nenávist, hněv, násilí či zbavit se pomsty a navození pocitů radosti ze života.

RŮŽOVÁ - láska, romantika, srdce, cit, svatba, sebeláska, štěstí

Magicky působí v rituálech lásky, čisté a jemné krásy, přátelství, harmonie, manželství, milostných vztahů, mládí, romantiky a relaxace. Růžová je barvou štěstí. Růžové svíčky zapalujeme v průběhu rituálů zaměřených na sebepřijetí a zvýšení lásky sami k sobě. Růžové svíčky posilují vztahy, harmonii, upevňují přátelství, podporují čistotu záměru, vyjevení pravdy a úspěchu.

FIALOVÁ - spiritualita, duchovno, magie, léčebné rituály, zrušení kletby, moc

Magicky působí v rituálech spojených se sílou, uzdravením nepříjemných nemocí, duchovna, meditací, intuicí, mystikou, magií, proměnou, citlivostí a mocí. Fialovou svíčku používáme, abychom probudili duchovní síly či zvýšili své magické schopnosti. Fialová svíčka zesiluje kouzlo, které vykonáváme. Společně s modrými svíčkami se používají ke zvýšení účinnosti léčebných kouzel.

MODRÁ - zdraví, léčení, klid, harmonie, spiritualita, věštění, meditace

Souvisí s rituály zdraví, léčení, meditace, klidu, vyjasnění situace, ochrany. Modré svíčky používáme, potřebujeme-li posílit ochranu, léčení, uzdravení, inspiraci, k nastolení klidu, míru, harmonie, ochrany domova, klidného spánku, uvolnění, jistoty, vytrvalosti, meditace, napomáhají probouzet duchovní vědomí a vyvolávat věštecké sny. Potlačují smutek, žal, pocit prázdnoty. Společně s fialovými svíčkami se používají k zesílení účinku léčebných kouzel.

TYRKYSOVÁ - komunikace, přátelství, vztahy

Magicky působí tyrkysová svíce nejlépe v rituálech spojených s komunikací s druhými lidmi, zapálením tyrkysové a žluté svíčky posílíte komunikaci v rodině či na pracovišti. Používána je v magii, spojené s půvabem, přátelstvím, družností a humorem. Napomáhá odstranění přehnané ctižádosti.

ZELENÁ - prosperita, zdraví, léčení, úspěch, hojnost, finanční zisky, zaměstnání, štěstí

Působí v magii peněz, hojnosti, štěstí, prosperity, blahobytu, dobrých obchodů, plodnosti, růstu, přírody, uzdravení, zaměstnání, naděje, stálosti, života. Zelenou svíčku zapalujeme k získání a udržení peněz, k hledání zaměstnání, nebo pokud chceme dostat přidáno. Hodí se i k rituálům plodnosti a růstu obecně, léčení a štěstí.

STŘÍBRNÁ - neutralizace negativních sil a neúspěchu, vítězství, zesílení přání úspěchu

Odpuzuje chaos a katastrofy a zvyšuje psychické schopnosti, paranormálních schopností, ochrany a harmonického rodinného života, těhotenství a mateřství, bezpečného cestování, rituálů k uctění Měsíce, úplňku, novoluní.

ZLATÁ - bohatství, štěstí, rituály spojené s penězi, hojnost

Používá se také při uzdravování Duše i těla, vhodná na podporu sebedůvěry, komunikace, nalezení ztracených věcí, přivolání Múzy – inspirace, pro dobré zdraví, fyzickou a emocionální sílu, léčení a přilákání štěstí do svého života, spojení s duchovními průvodci a při rituálech uctění Slunce.

ČAKROVÁ - duchovní růst, štěstí, meditace, zdraví

Posílení a harmonizování čaker a všech oblastí v životě, otevření se hojnosti, vztahu, lásce, myšlenek, ideální součást cvičení jógy, Reiki, navození duchovní i fyzické relaxace.